Zuidpier IJmuiden

In de winter is de Zuidpier van IJmuiden één van de beste plekken om vogels te kijken. Vanaf de punt van de pier zijn zeevogels als Roodkeelduiker, Jan-van-Gent en Drieteenmeeuw vaak van dichtbij te bekijken. In de luwte van de pier foerageren soorten als Zeekoet, Futen, Zwarte Zee-eend en misschien wel een Kuifaalscholver. Terwijl we over de Zuidpier lopen komen we ook Steenlopers, Paarse Strandlopers en Oeverpiepers tegen, die vaak mooi te fotograferen zijn. Op het strand bij de Zuidpier bekijken we de verschillende soorten meeuwen, waar misschien wel een Grote of Kleine Burgemeester tussen zit. Ook foerageren er vaak Sneeuwgorzen op het strand. 

Vervolgens bezoeken we het Kennemermeer, waar we de soortenlijst kunnen aanvullen met wat zangvogels, eenden en misschien zien we hier een Bokje.

Deze excursie is geschikt voor beginnende vogelaars, maar ook voor meer gevorderde vogelaars die bijvoorbeeld het verschil tussen de Kuifaalscholver, de gewone Aalscholver en de Grote Aalscholver willen leren. Ga mee en ontdek de soortenrijkdom van de Zuidpier!

DatumZaterdag 13 maart 2021
Starttijd07:30
Eindtijd11:30
StartpuntBeachclub Makai
Kennemerstrand 160, 1976 GA IJmuiden
Prijs€ 39,50
InbegrepenErvaren vogelgids met telescoop
PlaatsenVolgeboekt
GidsLars Buckx

Inschrijven