Ringstation Van Lennep

Tijdens deze excursie hebben we de unieke kans op mee te kijken op een Vogelringstation. Het leuke van vogels ringen is dat je de vogels mooi van dichtbij kan bestuderen. Zo is het ook makkelijker om de verschillen te zien tussen soorten die veel op elkaar lijken. Met wat geluk vangen we bijvoorbeeld een Grasmus en een Braamsluiper, die we dan naast elkaar kunnen houden om de verschillen te zien. Ook bij de Kleine Karekiet en de Bosrietzanger is het lastig om de vogels te determineren, zonder de zang te horen. Met wat handige kenmerken lukt het in de hand toch om deze twee vogelsoorten uit elkaar te houden.

In de zomermaanden is er weinig vogeltrek en worden er vooral broedvogels gevangen. Deze broedvogels zijn extra interessant omdat ze wat zeggen over de vogelpopulaties in het duin, maar ook omdat ze soms al voorzien zijn van een ring. De vogels die al een ring hebben kunnen we meteen in het systeem checken. Zo kunnen we zien wanneer ze voor het eerst zijn gevangen en zo uitrekenen hoe oud ze zijn, maar ook zien of de vogel gegroeid is en hoe het gewicht varieert door het jaar heen.

Ga mee en bekijk de vogels van dichtbij!

Datumzaterdag 19 juni 2021
Starttijd07:30
Eindtijd12:30
StartpuntParkeerplaats Parnassia
Parnassiaweg 1, 2051 EA Overveen
Prijs€ 49,50
InbegrepenErvaren vogelgids
Koffie en thee
PlaatsenMaximaal 10
GidsLars Buckx

Inschrijven

Ringstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van LennepRingstation Van Lennep